Praktijk Hypnotherapie

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van concentratie en diepe ontspanning waarbij je toegang krijgt tot het onderbewuste. Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven hypnotische ervaringen: je bent zo geconcentreerd bezig, dat je niet hoort dat iemand binnenkomt; je bent diep in gedachten tijdens het autorijden, zodat het lijkt of je een stukje hebt overgeslagen; of je gaat helemaal op in een bioscoopfilm en kunt niet geloven dat het al pauze is. Dit zijn allemaal vormen van spontane hypnose.

Maar hoe kan hypnose nu zo krachtig werken bij pijn, depressie, stoppen met roken, afvallen, angsten, tinnitus ed. Met hypnose passeer je de kritische factor, waardoor je nieuwe positieve suggesties in het onderbewustzijn kunt vastleggen. In het bewuste deel zit je analytisch vermogen, je korte termijngeheugen, het maken van plannen maar in het onderbewuste zitten je emoties, gewoontes, verslavingen, vaste overtuigingen, creativiteit, persoonlijke ontwikkeling en het lange termijn geheugen.

Regressie : Vaak hebben psychische, lichamelijke of emotionele probleem een oorzaak die te vinden is in onverwerkte ervaringen uit het verleden. Met regressie kun je deze opsporen en veilig opnieuw beleven en alsnog verwerken. Omdat je hypnose gebruikt beleef je deze gebeurtenissen in (lichte) trance. Dit zijn veelal ervaringen uit het huidige leven, maar soms prenataal of zelfs uit een vorig leven. Jouw onderbewustzijn selecteert zelf in welk ervaringsgebied moet worden gewerkt.

Als onderdrukte emoties, gedachten en lichamelijke reacties zijn geuit, ontstaat er inzicht in wat er destijds is gebeurd en hoe jouw reactie hierop was. Oude overtuigingen en reactiepatronen zijn nog steeds in jou aanwezig ook omdat het onderbewuste je wil beschermen voor pijn. Maar nu kunnen deze overtuigingen/reactiepatronen je juist belemmeren en beperken. Hierna krijgen mensen vooral inzicht en nieuwe hulpbronnen ook door de suggesties die aangereikt zijn en komt er een positieve verandering.

Zelfhypnose leren
Hypnose kun je ook thuis doen. Dit is te leren in één sessie. Je kunt hiermee een positieve invloed uitoefenen op je lichaam en geest en mentale en fysieke stress razendsnel afvoeren.

Wanneer hypnose?
-add/adhd
-angsten
-alcoholverslaving
-allergieën
-anorexia
-artritis
-bedplassen
-bloeddruk
-burn-out
-diabetes
-chronische pijn
-chronische vermoeidheid
-creativiteit
-depressie
-dyslexie
-emotionele stress
-examenvrees
-fibromyalgie
-gedragsproblemen
-gewichtsproblemen / eetstoornissen
-hoogsensitiviteit
-hoofdpijn/migraine
-nagelbijten
-concentratie
-pijnvrij bevallen
-verbeteren sportprestaties
-stoppen met roken
-slaapproblemen
-stress
-stotteren
-studieproblemen
-tandenknarsen
-verslavingen