Praktijk Access bars

Access Consciousness® behandeling bied ik als los consult aan maar zet ik ook vaak in combinatie met gesprek of andere werkwijzes. Het is een methode die snel rust, ruimte en ontspanning in het hoofd geeft. Het is een manier om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties te veranderen. In combinatie met het magnetiseren (en soms andere behandelingsvormen) werkt het ontzettend sterk en helend.

Bars is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen in je hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van al je gedachten en overtuigingen als patroon opgeslagen.
Door deze punten met aanraking te activeren, kunnen de banen zich ontladen, waardoor er niet alleen rust, ruimte en ontspanning ontstaat in je hoofd, maar ook ruimte wordt gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden.

Vergoeding : wordt vergoed door de zorgverzekering bij een aanvullende verzekering

Hoe gaat een Bars-sessie in zijn werk?
Het nalopen van de Bars is een proces waarbij je gekleed en ontspannen op je rug op een massagetafel ligt.

Een sessie duurt maximaal 45 minuten, met of zonder stoelmassage
De 32 punten op het hoofd worden licht aangeraakt, sommige kort, andere wat langer. Daardoor worden overtollige gedachten, overtuigingen en oordelen opgeruimd.
Je kunt het vergelijken met defragmentatie van de harde schijf van je computer: het verwijderen van oude bestanden en ongebruikte programma’s die ruimte innemen en je energiesysteem traag en overladen maken.

De access bars is voor mij veel meer dan een techniek. Met deze behandeling kan ik nog beter op het lichaam afstemmen en blokkades opsporen. In combinatie met het magnetiseren werkt deze behandeling zo sterk. Regelmatig krijg ik woorden door die zo doeltreffend werken en precies nodig zijn voor de client. Ook komt het regelmatig voor dat ik andere technieken inzet tijdens deze behandeling om ballast nog meer los te laten zodat de energie nog beter stroomt en klachten-pijn opgelost worden.

Cliënten melden de volgende ervaringen :
– meer rust en ontspanning
– beter slapen
– een “leeg hoofd”
– geduldiger
– afname van hoofdpijn
– betere concentratie
– daadkrachtiger
– meer inzicht in patronen

Meestal hoor ik dat mensen zich lichter voelen, het gevoel hebben minder ballast mee te dragen. Soms kunnen mensen dan eindelijk een stap zetten, die ze eerder niet durfde te nemen.

Access Bars® bij kinderen
Ook kinderen kunnen baat hebben bij een Bars-sessie. Ze zijn na een behandeling bijvoorbeeld rustiger, slapen beter, luisteren beter en hebben meer zelfvertrouwen.

Access bars met mijn eigen sausje:

Mijn handen geven energie, wat ook wel magnetiseren genoemd. Daarom is de behandeling access bars nog meer bijzonder.
Ik ben altijd al heel gevoelig geweest, zeker voor stemmingen. Maar vooral in mijn puberteit kreeg ik vaak lichamelijke klachten of voelde ik me niet goed als ik bij bepaalde mensen in de buurt kwam of bij drukte. Ik herkende niet dat het pijn of emoties van anderen waren en ik ging vaak aan mezelf twijfelen en voelde me onzeker hierdoor.
Tijdens mijn zwangerschap voelde ik niets van anderen, en toen kwam pas de bewustwording… wat ik voelde was niet van mezelf. De jaren erna heb ik cursussen en opleidingen gevolgd en heb ik veel gelezen over ‘gevoeligheid’. Ik wist wat mensen voelden en kon ook exact zeggen waar ze last van hadden maar ik wilde die emoties en pijn niet overnemen. Gelukkig heb ik goed leren afsluiten en kan ik veel beter onderscheid maken tussen dat van mezelf en anderen, en dat draag ik over in de praktijk.
Daarnaast gingen mijn handen vaak stromen en dat kan ik nu ook inzetten en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik kan snel blokkades opsporen en kan die ook afvoeren.

Stoelmassage is mogelijk in combinatie met de access bars

Ik gebruik technieken van shiatsu en lomi-lomi massage. Het is een massage met kleren aan. Het werkt sterk ontspannend en is preventief bij stress.

De shiatsu is meer drukpuntmassage en zeer ontspannend voor nek, schouders en rug. Er wordt gewerkt op energiebanen (meridianen) die door het hele lichaam lopen. Elke energiebaan heeft een bepaalde functie en is verbonden met een intern orgaan en heeft zijn eigen specifieke drukpunten.
Shiatsu helpt de balans in het lichaam te herstellen en versterkt de psychische, emotionele en fysieke weerbaarheid.

Lomi-lomi doordringt diep op de spieren, de bloedsomloop en de mobilisatie van het lichaam. Het is gericht op zachtheid, ontspanning, stress verlagen en je weer compleet voelen. Het herstelt het energieniveau. Daarnaast vermindert het pijnklachten zoals hoofdpijn.